أنواع التوابل
Karanfil
Karanfil: 15-20 metre yüksekliğinde, kışın yaprak dökmeyen bir ağaç olan karanfil ağacının çiçeği ve tomurcukları kurutularak hoş kokulu bir baharat olan karanfil baharatı elde edilir. Ayrıca, çiçeklerinden karanfil yağı çıkarılır.
Karanfilin Faydaları: Antiseptiktir; Mikropları öldürür. Diş ağrılarını kesmeye yardımcı olur. Ağrı kesici ve mikrop öldürücü özelliği nedeniyle özellikle dişhekimliğinde faydalıdır. Ağız kokusunu giderir. Bu nedenle sarımsak, soğan ve sigara kokularını bastırmakta etkilidir. Gaz söktürücüdür. Uyarıcıdır. Bedeni ve zihni yorgunluğu giderir. Kalbi ve hafızayı kuvvetlendirir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Baharat olarak iştah açar. Hazmı kolaylaştırır. Mideye ve göğse kuvvet verir. Karanfil çiçekleri balgam söktürücüdür. Öksürüğü keser. Cinsel isteği arttırır. Mide bulantısını ve kusmayı önler, ateşi düşürür. İshali keser.
Karanfil nasıl kullanılır? Karanfil tohumu toplanıp kurutulduktan sonra suda kaynatılarak karanfil çayı yapılabilir. Karanfil çayı içerisine tarçın da eklenirse boğaz ağrısı için güzel bir bitkisel çay hazırlanmış olur. Karanfilden karanfil yağı da çıkarılır. Karanfil yağı romatizma şikayetlerini azaltıcı etkisi nedeniyle romatizmalı bölgeye sürülürse faydası görülür. Karanfil çiçeği balla karıştırılıp yenirse iktidarsızlığa iyi gelir. Karanfil çiçekleri kaynatılıp elde edilen şurup ateşli hastaları terletmek ve ateş düşürmek için kullanılır. Ayrıca, balgam söktürücü ve öksürük kesicidir. Karanfil kökü haynatılıp içilirse ishali keser, mide ve bağırsak bozukluklarını giderir.
Paket Gramajları: 10 gr, 40 gr, 100 gr, 250 gr, 1 kg, 25 kg
قرنفل
Limontuzu Toz
Birçok meyve ve sebzede serbest durumda veya potasyum, kalsiyum tuzu olarak bulunan, hafifçe mayalanmış limon suyunun kaynar durumdaki kalsiyum karbonatla işlenmesinden elde edilir.
Limon Tuzu Reçellerde Kullanışı
Üç, beş kiloluk reçele yarım çay bardağı limon tuzu atmak, hem lezzetini tadını arttırır hem, küflenmesini önleyebilir.
Limon Tuzu Mutfak Kullanımı
Limonata ve limonlu şeker yapımında ekşi tadı vermek içinde kullanılır. Ekşilik verir.
Paket Gramajları: 10 gr, 40 gr, 100 gr, 250 gr, 1 kg, 25 kg
ملح الليمون(مسحوق و قطع)
Nane
Ballıbabagiller familyasından; nemli yerlerde yetişen, genellikle tüylü ve çok kokulu otsu bir bitki cinsidir. Başak biçiminde beyaz, pembe veya morumsu çiçekleri vardır. Güzel kokuludur.
Nanenin Faydaları:
Hazmı kolaylaştırır. Gaz söktürür. Karaciğer yetersizliğini giderir. Safra akışını düzenler. Mide ağrılarını keser. Bağırsak spazmını giderir. Nefes almayı kolaylaştırır.
Astım, grip, Bronşit ve öksürük için yararlıdır.Ateşi düşürür. Sinirleri kuvvetlendirir. Sükûnet verir. Heyecanları ve korkuyu yatıştırır. Kusmaları önler. Migren, uykusuzluk ve baş dönmelerinde faydalıdır.
El ayak titremesi, dil tutukluğu, Felç ve uykusuzlukta kullanılır. Kalbi kuvvetlendirir. Sinirsel kalp çarpıntılarını keser.
Soğuk algınlığında faydalıdır. Bağırsak solucanlarının düşürülmesinde yardımcı olur. İdrar söktürür. Mide ülseri ve Gastrit olanlar fazla kullanmamalıdır.
Paket Gramajları: 10 gr, 40 gr, 100 gr, 250 gr, 1 kg, 25 kg
نعناع
Pulbiber
Patlıcangillerden, ülkemizde bol yetişen, tazeyken yeşil ve çoğu zaman acı meyveleri olan bir bitkidir. Kuruyunca kırmızı olur. Ükemizde kırmızıbiber, Avrupa’da Paprika diye anılan bu cins biber tazeyken bile kırmızıdır ve genellikle çok acıdır.
Yapılışı
Bütün biberler kurutulup kırmızı bir renk aldıktan sonra toz durumuna getirilir, buna “kırmızıbiber” adı verilir ve “çok acı”, “acı”, “az acı” ve “tatlı” olarak ayrı,ayrı satılır. Kırmızı renkli domates biberinden “biber salçası” yapılır. Biber salçası Güney Anadolu’da çok kullanılmaktadır. Bazı bölgelerde güneşte kızarmış tatlı biberlerden de biber salçası yapılmaktadır. Toz kırmızı biber acı ve tatlı taze biberlerin kurutulup, dövülmesinden elde edilmiştir. Güney Amerika kökenli bir baharattır.
Faydaları
Kırmızı biber konusunda yapılan bir araştırma çok ilginç bir gerçeği ortaya çıkardı. Yeşil biber denilince, C vitamini akla gelir; içeriğinde bulunan “capsicin” maddesinin oranına göre meydana gelen acılık iştahı arttırıcı vasfı ile birlikte sindirim sistemine bir çeşit dezenfekte edici madde olarak ayrı bir önem taşımaktadır.
C vitamini içeren kırmızı biberin insan sağlığı açısından faydalı olduğu kalp krizi riskini azalttığı uzmanlar tarafından söylenir. Baharat üreticisi McCormick firmasının araştırmasına göre kırmızı biberin faydaları bununla da sınırlı değil. Acı biber, ishali kesiyor, grip ve soğuk algınlığına da çok iyi geliyor.
Paket Gramajları: 10 gr, 40 gr, 100 gr, 250 gr, 1 kg, 25 kg
فلفل حار
İsot
Gerçek bir antioksidan deposu olan ve mide, bağırsak dezenfektanı olarak da bilinen Şanlı Urfa’nın ateşli lezzeti İsot, damağa önce tatlı sonra da acı bir lezzet verir. Kebap, lahmacun ve özellikle çiğ köftenin olmazsa olmazı olan İsotun sırrı, diğer biberler gibi yakıcı olmamasından kaynaklanır. Urfa yöresinin en taze ve en iyi biberlerinin özenle toplanarak elde edilen Green Life İsot Pul Biber, mikroorganizmalardan arındırılır ve hijyenik ortamda paketlenir.
Paket Gramajları: 10 gr, 40 gr, 100 gr, 250 gr, 1 kg, 25 kg
فلفل الايسوت
Kekik
Kekik daha çok baharat olarak kullanılmaktadır. Yağlı ve ağır yemeklerin tatlarını zenginleştirir.
Kullanımı:
Kekik toz halinde, yağı çıkarılarak ve çayı yapılarak kullanılabilir. Kekik çayı vücuttaki zararlı maddeleri vücuttan uzaklaştırmaya yardımcı olur. Kekik çayı gevşemiş cilde sürülürse yararlı olur. Kekiği kaynatıp buharı ile buğu banyosu yapılırsa derideki gözenekleri açar. Toz Kekik ile dişler fırçalanırsa Diş etlerini kuvvetlendirir. Banyo suyuna Kekik katılırsa Romatizma ağrılarını hafifletir ve cilt hastalıklarına iyi gelir. Kekik, kimyon ve sirke ile kaynatılıp gargara yapılırsa Diş ağrılarını kesmekte oldukça etkilidir.
Kekiğin faydaları:
. Bedeni kuvvetlendirir.
. Hazmı kolaylaştırır.
. İştahsızlığı giderir.
. Sinirleri kuvvetlendirir.
. Kalp çarpıntılarını keser.
. Bağırsak iltihabını iyileştirir.
. Salgı bezlerinin düzenli çalışmasını sağlar.
. İdrar söktürür.
. Adet düzenleyicidir.
. Bağırsak solucanlarının düşürülmesine yardım eder.
. Böbreklerde ve mesanedeki mikropları öldürür.
. Cinsel isteği kamçılar.
. Tansiyonu geçici olarak yükseltir.
. Hastalıklara karşı direnme gücünü artırır.
. Çocuklarda görülen kansızlığı giderir.
. Kan dolaşımını düzenler.
Paket Gramajları: 10 gr, 40 gr, 100 gr, 250 gr, 1 kg, 25 kg
زعتر اخضر
Keten Tohumu
Öğütülmüş 1 kaşık keten tohumu 1 bardak sıcak suda demlenir, süzüldükten sonra içilirKeten tohumunun;Kolesterolü düşürdüğü, felç ve kanser için iyi bir destek gıdası olduğu,
Sindirim sisteminde mide ve bağırsak iç duvarlarını temizlediği ve
Genelde kabızlığa iyi geldiği,
Özellikle de unutkanlık gibi rahatsızlıklara birebir olduğu bilinmektedir.
Yukarıdaki sayılanlardan farklı olarak keten tohumu;
Kan şekerini ayarlamada,
Bazı deri hastalıklarının iyileştirilmesinde
Bazı yaraların daha çabuk iyileşmesi için destekleyici gıda olarak
Kemik ve destek sistemin kuvvetlendirilmesinde
Bazı solunum yolu rahatsızlıklarında
Deri ve organların dış yüzeylerini örten dokuların yenilenmesine yardımcı olmasında uzun zamanlardan beri kullanılmaktadır.Paket Gramajları: 10 gr, 40 gr, 100 gr, 250 gr, 1 kg, 25 kg
بذور الكتان
Kimyon
Kimyon 50 cm boylarında, meyveleri koyu sarı renkte, keskin ve hoş kokulu bir bitki olan kimyon bitkisi ve bu bitkinin baharat olarak kullanılan tohumlarıdır. Tohumlarından kimyon yağı çıkarılır. Kimyon, özellikle demir minerali açısından zengindir.
Kimyonun Faydaları:
İştah açar ve hazmı kolaylaştırır. İdrar ve gaz söktürücüdür. Mide şişliğini azaltır ve mideyi kuvvetlendirir. Anne sütünü arttırır. Bağırsak solucanlarını düşürmeye yardımcı olur. Sinirleri yatıştırır ve yüksek tansiyonu düşürür. Kolesterol oranını azaltır. Nefes darlığı, prostat, şeker hastalığı ve romatizmada faydalıdır. Vücudu terleterek zararlı maddelerin vücuttan atılmasını kolaylaştırır. Kramp ve kalp rahatsızlıklarında faydalıdır. Kimyon yağının antiseptik, antibakterial, hazmı kolaylaştıricı, idrar arttırıcı ve uyarıcı özellikleri vardır.
Kimyon nasıl kullanılır?
Genellikle koku ve tat vermek için özellikle et yemeklerinde ve tatlılarda kullanılır. İlaç olarak kullanımı toz halinde doğrudan ya da suyla kaynatılarak yapılır. Sirke ve su ile kaynatılıp içilirse nefes darlığına karşı faydalı olur. İltihaplı yaraların üzerine konursa iyileşmesine yardımcı olur. Kimyon yağı adale ve romatizma ağrılarına iyi gelir. Kimyon yağı hamilelikte kullanılmamalıdır. Ayrıca, kimyon yağı sürülen bölgeyi güneşten korumak gerekir.
Paket Gramajları: 10 gr, 40 gr, 100 gr, 250 gr, 1 kg, 25 kg
كمون
Kuşüzümü
Mutfaklarımızda genellikle pilavlarda, komposto, kek, tatlı ve aşurelerde kullanılmaktadır.
Kuş üzümü besleyicilik bakımından önemli bir yere sahiptir. Portakaldan 2 kat daha fazla C vitamini içermektedir. Vitamin olarak ayrıca A, B1, B2 vitaminleri barındırmaktadır. Ayrıca tartarik asit, malik asit, pektin, tanen, flavon glikozitleri, şekerler, kalsiyum ihtiva etmektedir. Kuş üzümünün herhangi bir bilinen yan etkisi bulunmamaktadır.
Faydaları
Saç, tırnak ve cilt güzelliğine karşı birebirdir.
Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
Yüksek tansiyon ve kolesterol tedavisinde kullanılmaktadır.
Damar hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktadır.
Bağırsakları yumuşatır.
Karaciğeri destekleyici olarak kullanılabilir.
Balgam sökücü özelliği bulunmaktadır.
Sindirim sistemini korur.
Paket Gramajları: 10 gr, 40 gr, 100 gr, 250 gr, 1 kg, 25 kg
زبيب
Limontuzu Parça
Birçok meyve ve sebzede serbest durumda veya potasyum, kalsiyum tuzu olarak bulunan, hafifçe mayalanmış limon suyunun kaynar durumdaki kalsiyum karbonatla işlenmesinden elde edilir.
Limon Tuzu Reçellerde Kullanışı
Üç, beş kiloluk reçele yarım çay bardağı limon tuzu atmak, hem lezzetini tadını arttırır hem, küflenmesini önleyebilir.
Limon Tuzu Mutfak Kullanımı
Limonata ve limonlu şeker yapımında ekşi tadı vermek içinde kullanılır. Ekşilik verir.
Paket Gramajları: 10 gr, 40 gr, 100 gr, 250 gr, 1 kg, 25 kg
ملح الليمون(مسحوق و قطع)
Zerdeçal
Zerdeçal Tozu Renk ve Lezzet Dışında Çeşitli Hastalıkların Her Türlü Tedavisi İçin Tıpta Uzun Süredir Kullanılan Bir Bitki Olarak Bilinmektedir. Günümüze Kadar Birçok Hastalığa Şifa Vermiştir.
Baş ağrısı, soğuk algınlığı, tedavi yaralar, karaciğer fonksiyon geliştirmek ve bağışıklık sistemini güçlendirir dahil olmak üzere hastalıkların her türlü tedavisi için kullanılmakta olan geleneksel tıp kaynaklanmaktadır.
Kullanımı
Zerdeçal bal ile karıştırılıp ya da yemeklere katılarak kullanılabilir.
Paket Gramajları: 10 gr, 40 gr, 100 gr, 250 gr, 1 kg, 25 kg
كركم (حبوب ، مسحوق)
Karabiber
Karabiber sağlık yararları anormal kalp hızı, akne, anemi, astım, şişkinlik, damar sertliği, tansiyon hastalıkları, çıban, kanser, kalp ve damar hastalıkları, kolik, soğuk algınlığı, öksürük, kabızlık, diş bakımı, ishal için rahatlama dahil kulak ağrısı, göz problemleri, ateş, gaz, kangren, hazımsızlık, enfeksiyonlar, basur, mide ekşimesi, kalp hastalığı, fıtık, ses kısıklığı, iktidarsızlık, hazımsızlık, böcek ısırıkları, eklem ağrısı, böbrek enfeksiyonları, karaciğer sorunları, burun tıkanıklığı, şişmanlık, balgam, irin akması, romatizma, solunum bozuklukları, sinüs tıkanıklığı, sinüzit, kanser, boğaz ağrısı, diş ağrısı, diş çürümesi, boğmaca, su tutma, rüzgar ve solucanlar dahil olmak üzere deri hastalıklarına karşı oldukça etkilidir. Hemen hemen her hastalığı karşı etkili olan karabiber oldukça değerli bir besin kaynağımızdır. Faydaları yukarda belirttiğimiz üzere oldukça fazla ve mutlak tüketilmesi gereken bir besin kaynağımızdır.
Paket Gramajları: 10 gr, 40 gr, 100 gr, 250 gr, 1 kg, 25 kg
فلفل اسود(حبوب و مسحوق)
Zencefil Tane
Zencefil yumru şeklinde bir birine geçmiş yuvarlaklar gibi görünen bir köke sahiptir. Bu kök yerin 15-25 cm altında bulunur.
Faydaları
İştah açıcıdır,
Antiseptik özelliği kanın temiz kalmasını sağlar,
Mideyi düzenler,
Mide bulantılarını giderir,
Mide ağrılarında ve hazımsızlıkta iyi bir seçimdir,
Bağırsaklarda biriken ve atılamayan gazların kolaylıkla atılmasını sağlar(colic),
Solunum yollarını açar,
kanın yapısını daha akışkan hale getirir(ki bu kalbin daha rahat çalışmaı demektir)
Vücutta sıcaklık ve terleme meydana getirir.
Zencefil gerçekten iyi bir anti oksidandır(oksitleri temizler dışarıya atılmasına yardımcı olur)
Kalp ritminin düzene girmesini sağlar,
özellikle romatizmal rahatsızlıklarda bin yıllardır kullanılmaktadır.
Baş ağrılarını gideici özelliği vardır,Zencefil
Uykuyu rahatlatır,
Kandaki kollesterolu diğer bir çok bitkiye nazaran daha fazla oranda düşürür.
Yolculuk sırasında bir çoğumuzu taşıtlar tutar ve aslında çok da hoş geçebilecek bir yolculuk bizim için tam bir kabusa dönüşür. İş te Zencefil Çayıbunu zencefil sayesinde engelleyebiliriz. Şöyleki, Yolculuğa çıkmadan 30 dakika önce ağza alınan 1 gr. zencefil araç tutmasını engeller.
Ameliyattan kalkan hastalara verilen ilaçlar narkoz etkisini hafifletir fakat bu ilaçların yan etkileri mevcuttur. Oysa zencefil bu ilaçlardan daha etkili bir bulantı bastırıcıdır. Ameliyat sonrası ayılmalarda 0,5gr. – 2gr. arası zencefil+100 ml. sıcak su ile ile hazırlanan infüzyon oldukca faydalı sonuçlar verir.
Hamilelikte alınan günlük 1 gr toz zencefil hamileliğin mide üzerindeki etkilerini büyük oranda iyileştirir ve hatta yok edebilir de.
Paket Gramajları: 10 gr, 40 gr, 100 gr, 250 gr, 1 kg, 25 kg
زنجبيل (قطع و مسحوق)
İpek Pul Biber
Pul pul biber genelde sıcakta kurutularak yapılır. Kırmızı pul biber de yongalar da tohumlarını yüksek oranda içerir, çan gibi farklı türleri, vb kuru pul biber kombinasyonu olabilir. Genelde pul biber tat ve lezzeti artırmak üzere çeşitli gıdalar ile bir çeşni olarak kullanılır.
Kırmızı pul biberin beslenmede faydaları:
Bir çay kaşığı kırmızı pul biberde:
* Kalori: 5 kcal
* Doymuş yağ: 0.1 gram
* Çoklu doymamış yağ: 0.2 gram
* Kolesterol: 0
* Sodyum: 0
* Potasyum: 36 mg
* Lif: 0
* Toplam karbonhidrat: 1 gram
* Protein: 0.2 gr
Yararları
* Kırmızı pul biber metabolizma, kalori yakmak için birebirdir ve böylece kilo vermenize yardımcı.
* Antioksidanlar gevreği bulunan, kanser, kalp hastalığı önlemek ve zehirli kimyasallardan kurtulmak için yardımcı olur.
* Düzenli tüketimi kan dolaşımını hızlandırır.
* Kırmızı pul biber gaz kolaylığı ve hazımsızlık rahatlatmakta yardımcı olur.
* Kırmızı pul biber kalp ve sinir sistemini güçlendirir.
* Bazen soğuk algınlığı ve grip tedavisinde kullanılır.
Paket Gramajları: 10 gr, 40 gr, 100 gr, 250 gr, 1 kg, 25 kg
حرير الفلفل الحار
Reyhan
Reyhan Otunun Faydaları:
* Reyhan otu öksürüğü ve baş dönmesini keser.
* Ağız içindeki yaralara karşı faydalıdır.
* Arı sokmasında zehrin etkisini azaltır.
* Çayı yapılıp içilirse bağırsak gazlarını giderir.
* Cildi rahatlatır.
* Reyhan otu ile hazırlanan losyonlarla saç derisine masaj yapılırsa saç köklerini güçlendirir.
* Reyhan yağı selülit şikâyetlerini azaltır.
* Sakinleştirici özelliği ile vücudu rahatlatır.
* Enerji verir.
* İştah açıcıdır.
* Hazımsızlığı giderir.
Paket Gramajları: 10 gr, 40 gr, 100 gr, 250 gr, 1 kg, 25 kg
ريحان
Sumak
Uygun yöntemlerle kurutulduktan sonra, sofra tuzuyla karıştırılıp öğütülür ve baharat olarak kullanılan “sumak” elde edilir. Özellikle kokuyu azalttığı için soğan salatalarında tercih edilir.
Faydaları
İshali keser. Ateş düşürücüdür. Hazmı kolaylaştırır. Fazlası kabızlık yapar. Mikrop öldürücüdür. Ekşi tadıyla iştah açıcı bir baharattır. İdrar kaçırma hastalığında faydalıdır. Sumak süper antioksidan gücüne sahiptir. Tane Sumak, demlenip suyu içilirse zehirlenmelerde faydalıdır. Kandaki şeker oranını düşüren sumak, şeker hastaları için yararlıdır. Damarları büzerek kanamayı durdurmaya yardımcı olur. Bu etkisi ile kanamalarda faydalıdır.
Kullanımı
100 gr sumak, 1 lt kaynar suda 10 dakika demlenir, dahilen günde 3 bardak içilir veya gargara olarak kullanılır.
Paket Gramajları: 10 gr, 40 gr, 100 gr, 250 gr, 1 kg, 25 kg
سماق
Safran
Safran bitkisi, Akdeniz maki ve Kuzey Amerika chaparral bitki örtüsünün yaşadığına benzer, sıcak ve kuru yaz rüzgârlarının estiği yarı kurak iklimlerde büyür.
Uzmanlar safranın kokusunu otsu ya da samansı bir etkiyle karışık metalik bal rengini andırır diye tarif eder. Tadı da biraz keskin ve samansıdır. Safran yiyeceklere parlak sarı bir renk katar. Sıradışı tadı ve yemeklere kattığı sarı renk nedeniyle safran Arap, Orta Asya, Avrupa, Hint, İran, Fas ve Cornwall mutfaklarında oldukça yaygın olarak kullanılır. Şekerlemeler ve likörlerde de sıklıkla safran bulunur.
Faydaları
Kalp ve damar sağlığını korur
Kanser tedavisinde kullanılır
Depresyona iyi gelir
Göz sağlığını korur
Sedef hastalığı tedavisinde kullanılır
Enfeksiyon önleyici özelliği vardır
Kullanımı
1 bardak safran çayı için 6-7 adet safran kullanabilirsiniz. Suyu kaynattıktan sonra 1-2 dakika soğumasını bekleyin ve safranı koyduğunuz bardağa dökün. Suyun rengi amber rengine dönene kadar bekleyin. Genellikle 5 dakika demlemek yeterlidir. Safran çayına çubuk tarçın veya kakule atılabilir, şekerle tatlandırabilirsiniz
Paket Gramajları: 10 gr, 40 gr, 100 gr, 250 gr, 1 kg, 25 kg
زعفران
Çubuk Tarçın
Tarçın, diğer isimleri Cinnamomum, Cinnamon, Cannelier olan Defnegiller familyasından şifalı bir bitkidir. Tarçın, anavatanı Güney ve ve Güneydoğu Asya olan, yaprak dökmeyen kokulu bir ağaçtır. Tarçın 6-12cm boyunda ağaç olup uzun silindir şeklinde bir gövdeye sahiptir. Yaprakları derimsi ve genellikle üç damarlıdır. Çiçekleri oldukça küçük olup beyazımsı yeşil renklidir. Meyveleri, yarısına kadar kaba yaprakları tarafından sarılmış ve yumurta şeklindedir. Yaprakları taze iken kırmızı, sonra kahverengimsi kırmızı ve olgunlaşınca yeşil renk alır. Birçok türü vardır. Kabuğu baharat olarak kullanılır. Tarçın tropik ülkelerde yetiştiğinden Türkiye’de ancak botanik bahçelerde yetiştirilebilir. Günümüzde başta Endonezya, Malezya, Madagaskar, Brezilya ve Jamaika’da kültür bitkisi olarak yetiştirilmektedir.
Yararları :
· Şeker hastalığına karşı önleyicidir.
· Kan şekerini düşürmede yardımcı olur.
· Romatizmaya karşı önleyicidir.
· Faranjite karşı dirençli kılar.
· Yüksek tansiyona yakalanma riskini azaltır.
· Yorgunluğu gidericidir.
· Gerginliği alıcı, sakinleştiricidir.
· Geniş spektrumlu doğal bir anti bakteriyeldir.
· Deri hastalıklarına karşı direnç kazandırır.
· Bağırsaklarda nitrozamine oluşumuna engel olur.
· Yoğun çalışma temposunun neden olabileceği baş ağrılarını önler.
· Mide dostudur.
· Zihin yorgunluğunu alır.
· Kansere karşı vücudu dirençli kılar.
Tarçın Nasıl Kullanılır:
Toz veya çubuk Bir bardak kaynamış suya 1 Kahve kaşığı konur 5 dakika demlenmeye bıraktıktan sonra günde 3 kere içilir.
Paket Gramajları: 10 gr, 40 gr, 100 gr, 250 gr, 1 kg, 25 kg
قرفة (عيدان و مسحوق)
Yenibahar
Yenibahar gaz söktürücü, iştah açıcı ve kabızlığa etkili özellikleriyle şifalı bir bitkidir. Baharat olarak kullanıldığında, onunla hazırlayacağınız köfte ve dolmaların tatları (etli ya da zeytinyağlı), öyle kolay kolay unutulmaz. Turşu yaparken çeşni katmak amacıyla faydalanılan Yenibahar, Cevizli Baklava gibi tatlılarda da kullanılır. Balık haşlamalarınıza ekstra lezzet için kabaca dövülmüş Yenibahar tavsiye edilir.
Paket Gramajları: 10 gr, 40 gr, 100 gr, 250 gr, 1 kg, 25 kg
فلفل افرنجي
Tatlı Pulbiber
Genelde pul biber tat ve lezzeti artırmak üzere çeşitli gıdalar ile bir çeşni olarak kullanılır.
Faydaları
* Kırmızı pul biber metabolizma, kalori yakmak için birebirdir ve böylece kilo vermenize yardımcı.
* Antioksidanlar gevreği bulunan, kanser, kalp hastalığı önlemek ve zehirli kimyasallardan kurtulmak için yardımcı olur.
* Düzenli tüketimi kan dolaşımını hızlandırır.
* Kırmızı pul biber gaz kolaylığı ve hazımsızlık rahatlatmakta yardımcı olur.
* Kırmızı pul biber kalp ve sinir sistemini güçlendirir.
* Bazen soğuk algınlığı ve grip tedavisinde kullanılır.
Paket Gramajları: 10 gr, 40 gr, 100 gr, 250 gr, 1 kg, 25 kg
فلفل حلو
أنواع التوابل
اكليل الجبل
صنوبر
حلبة
الحبة السوداء
خشخاش ازرق
خشخاش ابيض
الخولنجان
جوز هند
فلفل الايسوت
فلفل اسود(اخضر)
فلفل اسود(احمر)
فلفل اسود(ابيض)
فلفل اسود(حبوب و مسحوق)
قرنفل
كمون
كزبرة
زبيب
ملح الليمون(مسحوق و قطع)
محلب
جوزة الطيب
نعناع
فلفل حار
حرير الفلفل الحار
ريحان
زعفران
سماق
سمسم
قرفة (عيدان و مسحوق)
فلفل حلو
فلفل افرنجي
زعتر بري
زنجبيل (قطع و مسحوق)
كركم (حبوب ، مسحوق)
زعتر اخضر
بذور الكتان